Coneixes algú que no tingui WhatsApp? Sembla impossible no comptar amb el WhatsApp diàriament, de fet, per moltes persones, és una eina imprescindible per la seva feina.
És l’aplicació més descarregada del món, de fet, a Espanya la fan servir 30 milions de persones. Amb poc més de 10 anys, la missatgeria instantània configura i condiciona les nostres relacions. Però com la majora d’avenços tecnològics, té els seus pros i contres.
· A vegades pot arribar a ser molt molest que la gent es pensi que el WhatsApp és un accés directe a tu 24/7. Cal que tinguem la llibertat de no contestar, de no angoixar-nos si hem deixat algú en vist, de fer un ús voluntari de l’aplicació. És necessari respectar els tempos de cada persona.
· Un text no és el mateix que una trucada (sí que les notes de veu ajuden molt), però moltes vegades no es transmeten bé les intencions d’un text tot i emprar els emojis, i això pot comportar mal entesos. Consell? Si heu de dir res important, truqueu.
· Els grups de WhatsApp són un món a part, en més d’un caldria que hi hagués un límit de missatge per persona i dia.
· Hi ha persones que estan fent un cafè amb tu i estan contestant WhatsApps d’altra gent. Un altre consell? Quan estigueu amb algú, deixeu el mòbil a la butxaca i gaudiu del temps. Si és rellevant, ja us trucaran.
En definitiva, cadascú ha de reflexionar breument sobre l’ús d’aquesta aplicació. Podrà canviar depenent de l’edat – molts joves no suporten les trucades perquè no els deixa marge de reacció – la teva feina, si tens els familiars i les amistats a prop, etc.
El que si és segur és que es pot viure sense WhatsApp, no només perquè hi ha centenars d’altres aplicacions per poder contactar sinó perquè ens podem trucar, que sempre és més proper i real.